Recepten Nazomer

De tijd van oogsten is aangebroken. Er is overvloed aan voeding voor mens en dier. Hierdoor heeft dit element een relatie met onze spijsvertering. Het is tevens het enige element dat directe verbinding heeft met met onze aarde. De voeding die ons harmoniseert, opbouwt en versterkt is “zoet” van smaak. Hier gaat het om het natuurlijke zoet van granen (als gierst), groentes (gele, oranje) en fruit (gele en oranje), kruiden!  Ander zoet en teveel hiervan maakt ons dik (geraffineerde suikers, honing, siropen, enz.)!

blaadjesLinzen-pastinaak soep/saus

Ingrediënten:

  • 2 medium grote pastinaken
  •  2 eetlepels olie of ghee (geklaarde boter)
  • 1 theelepel geelwortel(kurkuma)
  • 1 kop linzen
  • 1 laurierblad
  • kaneel
  • en water.
  • Kruiden: 4 zaden kardemon, 2 theelepels koriander, 2 theelepels komijn, 2 uien, 2 teentjes knoflook, citroensap, zout en peper. Eventueel verse koriander om te garneren.

Bereidingswijze:
Snij de pastinaken in stukjes en bak ze even in olie totdat ze wat zachter worden. Giet een beetje water bij en laat ze even stomen in de pan (deksel erop). 
Voeg de linzen, kaneel en laurierblad toe en water (1/2 liter). Zacht laten koken totdat de pastinaken zacht zijn.

Intussen kun je de kruiden even in de olie bakken. Voeg dan de uien en de knoflook toe en laat het zacht worden. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen.

Maak de pastinaken en de linzen fijn met een staafmixer. Voeg het toe aan de kruidenmix. Goed door elkaar roeren. Maak verder op smaak met de citroensap, zout en peper.

Laat het geheel even goed trekken. Eventueel wat water bijvoegen of kruiden toevoegen.

Heerlijk op te dienen met rijst en verse groenten!

blaadjesAndere recepten:

  • Zoete aardappelen met gember
  • Tofutaart met groene thee of sinaasappel
  • Gevulde pompoen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer (links onderaan pagina wet AVG)

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten