In de zomer is de tijd van de maximale expansie. De natuur straalt en is alles is bezig om gezien te worden. Het Hart staat in “Vuur en Vlam”en is daarom sterk betrokken bij de zomertijd. Een bekende uitspraak geeft ons een mooi advies t.a.v. voeding voor Hart en Dunne Darm: “Bitter in de mond houdt het hart gezond”. Een beetje bitter in ons eten ondersteunt zodat het vuur niet teveel oplaait. Ook rode voeding, als tomaten, paprika’s, ondersteunt het Hart. Andere levensmiddelen zijn lamsvlees en witlof.
Rode Bietensoep
Dit recept is een soep met een dieprode kleur geïnspireerd op een traditionele soep uit Polen.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 kleine aardappelen
- 1 kleine wortel
- 1/2 pond rode bieten
- 1/2 liter kruiden- of groentebouillom
- dille
- eventueel azijn, yoghurt en peterselie
Bereidingswijze:
Snij een ui fijn en even in de pan bakken. Daarna kunnen andere groentes worden toegevoegd en even roerbakken: 2 kleine aardappelen, 1 kleine wortel en natuurlijk de rode bieten (1/2 pond). De groentes kun je schillen wanneer ze niet biologisch zijn. Biologisch(-dynamisch) kun je ook goed wassen en dan snijden. 1/2 liter kruiden- of groentebouillon toevoegen en zo’n 40 min. laten koken. Halverwege voeg je dille toe. Wanneer de soep klaar is dan kun je met een staafmixer pureren en eventueel iets azijn toevoegen. Bij het opdienen van de soep geef je een beetje extra door er een beetje yoghurt en peterselie op te doen.
Andere recepten:
- Kip in rode wijnsaus
- Gepeperde tonijn met wasabisaus
- Zalm met mierikswortelboter